Devětatřicetiletý muž z Klatov jel v pátek v podvečer s motocyklem tovární značky Suzuki od obce Červené Poříčí směrem na Švihov, přičemž mu nesvítilo koncové světlo. Policisté se ho snažili zastavit pomocí „stopky" na autě, motorkář ale na výzvy nereagoval. Daleko neujel, zastavit se ho podařilo už u švihovského nádraží.

„Muž předložil ke kontrole jen občanský průkaz. Policisté šetřením zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění, protože podle rozsudku Okresního soudu v Domažlicích má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od srpna 2014 na 24 měsíců," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Doplnila, že motorkář se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou, a ten byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin.

Klatovan je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Může tak skončit před soudem, stejně jako 30letý muž ze Železné Rudy, který byl v tomto horském městečku v neděli dopaden policisty za volantem mitsubishi. A to přesto, že při dechové zkoušce mu alkoholtester naměřil 1,28 a opakovaně 1,14 promile alkoholu. „Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla Ladmanová.

Tím ale výčet víkendových hříšníků nekončí. V Klatovech byli policisty kontrolováni dva řidiči, kteří byli pod vlivem drog, a jeden motorista, který není držitelem žádného řidičského oprávnění. Všichni jsou podezřelí z přestupku.