Okresní soud v Klatovech začal rozplétat znásilnění, kterého se měl v srpnu dopustit 44letý V. S. (redakce nebude uvádět celé jméno s ohledem na ochranu soukromí oběti) ze Sušicka.

Podle obžaloby měl vniknout do domu poškozené a tam ji vystavit značnému ponížení. Obžalovaný do domu údajně vnikl, když otvorem v rozbité skleněné výplni dveří sáhl dovnitř a klíčem, který byl zasunutý zevnitř v zámkovém mechanizmu, si vstupní dveře odemkl. Poté došel do ložnice domu, kde v posteli ležela jeho bývalá přítelkyně. Na sobě měla jen noční košilku bez spodního prádla. S obžalovaným odmítla komunikovat a vyzvala jej, aby dům opustil. Ten se měl rozčílit a vulgárně ji nadávat. Použil přitom výrazy „ty děvko, ty krávo, ty svině".

Na ženu si měl poté kleknout, začal ji fyzicky napadat údery otevřenou dlaní i pěstí. Opakovaně ji přitom udeřil do hlavy a horní poloviny těla, tahal ji za vlasy a neustával v nadávkách.

Podle obžaloby měl po poškozené požadovat pohlavní styk. Pokoušel se překonat její aktivní odpor a dostat se k její vagině, což se mu nepodařilo. To jej prý natolik rozčílilo, že poškozenou udeřil do stydké kosti.

Poškozená využila momentu, kdy se chtěl obžalovaný napít vína, vysmekla se mu a utekla před dům. Útěk ji ale záchranu nepřinesl, obžalovaný ji dostihl, strhl ji na zem, uchopil za ruku a za vlasy a táhl zpět k domu. Tam ji měl dál bít po celém těle. Ponížení poškozené dosáhlo vrcholu poté, co ji obžalovaný měl donutit aby před ním vykonala velkou potřebu. Pak vzal svojí rukou exkrementy, které měl poškozené rozmazat po nohou až k vagině. Když si utíral ruce do trávy, podařilo se jí utéct do domu a zavolat na tísňovou linku o pomoc.

Obžalovaný měl ale pokračovat v dalším bití a napadání poškozené. V dalším útoku mu pak zabránila přivolaná policejní hlídka.
Jeho řádění nezůstalo bez následků, poškozená měla vícečetná zranění. Utrpěla krevní výron v oblasti čela a víček obou očí a další krevní výrony v obličeji, krevní podlitiny na trupu a horních končetinách a krevní výron v levé části pubické krajiny. Za to obžalovanému hrozí až pět let vězení.

Bylo to prý jinak

Podle V. S. se ale vše stalo jinak. Obžalovanou nechtěl znásilnit, údajně spolu žili normálním sexuálním životem. „Byli jsme spolu v hospodě, ona šla domů dříve. Když jsem přišel, viděl jsem, že má v domě muže. Pustila mě dovnitř sama, ten muž mezitím utekl oknem. Je pravda, že jsem jí dal facku „až druhou chytla o zeď ". Ale už před tím měla obličej od krve. Tekla jí asi z nosu," konstatoval před soudem obžalovaný.

Podle něj to nebylo poprvé, kdy dal obžalované facku. K incidentu mezi nimi došlo už v minulosti. „Od té doby se náš vztah dokonce zlepšil. Starala se například o to, abych bral léky a vařila mi," sdělil obžalovaný.

Popřel i to, že by poškozenou napadal před domem. „Mlátila sebou v trávě, měla asi nějaký záchvat. Pomáhal jsem jí na nohy. Podlitiny jsem jí mohl udělat, když jsem jí zvedal. Ona je měla často, dělaly se jí snadno a téměř samovolně," řekl obžalovaný. Podle jeho slov byla poškozená pod vlivem alkoholu, který pila často. On sám měl osudného srpnového dne vypít asi 10 piv. Kvůli zálibě v alkoholu v minulosti dokonce přišel o řidičský průkaz a následně i o zaměstnání. Pracoval totiž jako řidič.

Soud bude pokračovat příští týden. „Musíme vyslechnout poškozenou. Jelikož soud shledal, že trvají vazební důvody, zůstane obžalovaný ve vazbě," informoval předseda trestního senátu Jaromír Veselý.