Incident se odehrál v Masarykově ulici před domem, kde oba bydlí. Na místo museli vyjet městští strážníci i zdravotníci. „Senior hlídce sdělil, že ho před vchodem napadla jeho sousedka. Nejdříve do něj strčila, až upadl, a když pak ležel na zemi, tak do něj několikrát kopla. Stejně událost popsala i svědkyně, taktéž obyvatelka domu, a k tomu, že ho strčila, až spadl, a pak ho několikrát kopla do zad, se přiznala i žena, jež měla muže napadnout,“ řekl Deníku velitel klatovských městských strážníků František Kacerovský. „Muž byl ošetřen a poté předán do péče chirurgů Klatovské nemocnice,“ doplnil krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

TÝRAL HO, TVRDÍ ŽENA

Deníku se podařilo vypátrat útočnici, která potvrdila, že souseda napadla. Důvodem je podle ní fakt, že se jako majitelka čtyřnohého mazlíčka už nemohla dívat na to, jak se choval ke svému psovi. „On toho psa týrá, kopá do něj, tahá ho. A to od doby, co ho má. Trvá to už měsíce a já už se na to nemohla dívat,“ řekla Deníku pejskařka, která ale nyní popřela, že by do muže kopala. Přiznala jen strčení.

Deník se pokoušel kontaktovat i napadeného seniora, ten ale neotevřel. Sousedky z domu uvedly, že jde o muže, který se k ostatním obyvatelům objektu nechová právě nejlépe, jedna navíc po přislíbení anonymity potvrdila, že muž se psem opravdu zachází ošklivě, prý několikrát viděla, jak ho kopl.

HROZÍ JÍ POKUTA

Případ městská policie konzultovala s Policií ČR, podle níž nejde o trestný čin, a tak byla věc předána pro podezření ze spáchání přestupku příslušnému správnímu orgánu. Ženě tak nejspíše hrozí jen pokuta. „Já toho, co jsem udělala, nelituji,“ řekla Deníku pejskařka.