Pětatřicetiletému muži ze Sušice bylo předáno usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„V lednu v ulici Čsl. Armády v Sušici zpozorovali policisté Škodu Octavia, na kterém nebyly umístěny registrační značky a věděli, že řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté se služebním vozidlem použili výstražné světelné a zvukové zařízení k jeho zastavení. Řidič nereagoval a couval po ulici Osvobození dále do ulice Pod Viničkami, kde narazil do oplocení domu. Poblíž policisté zastavili služební vozidlo a chtěli provést kontrolu řidiče, ale pachatel se rozjel proti otevřeným dveřím, ze kterých vystupoval policista, který včas zareagoval a nedošlo k jeho zranění ani poškození vozidla,“ popsala klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Řidič poté pokračoval směrem do zahrádkářské kolonie Pod Svatoborem, kde z účelové komunikace odbočil na travnatý porost a narazil do stromu. Muž se snažil z místa utéct, nereagoval na výzvy policistů a následně ho zadrželi a použili donucovací prostředky varovný výstřel i hmaty a chvaty. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem, ale testu na zjištění návykových látek se odmítl podrobit. Dále se odmítl podrobit lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu.

Policisté navíc zjistili, že vozidlo není vedeno v evidenci vozidel a také, že muž má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce října 2017 na dobu 24 měsíců.

Požár lesního porostu Žlíbek.
Hasili velký požár starého porostu nedaleko Kašperku