Zaměstnancem školy zatím Scheinherr zůstává, ale takřka jistě ho čeká vyhazov.

Jak již Deník informoval, známý učitel způsobil v šumavském městečku pozdvižení koncem listopadu, kdy silně opilý usedl do své škodovky a vydal se do školy. „Nejprve v ulici U Řezné narazil do zaparkovaného automobilu Opel Zafira. Pokračoval v jízdě do ulice Krátké, kde narazil do oplocení u domu, a na křižovatce s ulicí Ke Hřišti narazil do vozidla Škoda Fabia. Jel dál, ale byl upozorněn svědky a vozidlo zastavil," popsala tehdy jeho řádění Dana Ladmanová z klatovské policie.

Na místo se dostavili policisté a řidič se podrobil dechové zkoušce, která ukázala 2,69 promile alkoholu. Způsobená škoda přesáhla 70 tisíc korun.

Scheinherrovým chováním se nyní zabýval klatovský soud. „Trestním příkazem mu byl uložen trest devíti měsíců s podmíněným odkladem na jeden rok. Zároveň mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel na 30 měsíců," řekl Deníku soudce Jaromír Veselý. Verdikt není pravomocný, pedagog má možnost podat proti němu odpor. Pak by následovalo hlavní líčení. Není to ale příliš pravděpodobné.
Zaměstnancem školy zatím Scheinherr zůstává. „Musím samozřejmě postupovat podle zákoníku práce, pan kolega je stále v pracovní neschopnosti," okomentoval to ředitel školy Ctirad Drahorád. Již dříve ale Deníku řekl, že stejně jako starosta městečka vidí jediné řešení – Scheinherr dostane výpověď.

Milan Kilián, David Kojan