Po činu ho týden hledali policisté po celé republice, zadržet se ho podařilo v Klatovech.

K hrůznému činu došlo v červenci loňského roku v rodinném domě v Pržně. Gola v průběhu večerních a nočních hodin ženu (32) v návalu vzteku srazil k zemi, mlátil jí hlavou o zem, kopal do ní a také na ni naskakoval. Podle žaloby vzal do rukou i nezjištěný předmět, kterým ji několikrát udeřil. Výsledkem byla velmi vážná vnitřní zranění, mimo jiné zhmoždění mozku a roztržení jater. „V důsledku zranění během několika desítek minut až několika málo hodin zemřela, aniž by jí obžalovaný poskytl nebo přivolal jakoukoliv adekvátní pomoc," uvedla státní zástupkyně Brigita Bilíková.

Gola tělo ukryl do postele a zaházel peřinou. Po čtyřech dnech pak mrtvolu odtáhl do přízemí ke kotli, a to zřejmě s pomocí své matky. Gola po celou dobu zůstal v domě i s dětmi. Později odjel do Čech, kde jej asi po týdnu zadržela policie. V té době již bylo po něm vyhlášeno celostátní pátraní. Zatčen byl v klatovském hotelu Beránek, kde ho poznal jeden z číšníků, který viděl jeho fotografii v reportáži. „Přišel, sedl si do rohu místnosti k malému stolečku a dal si čočkovou polévku, pivo a kafe. Choval se úplně normálně, jen měl takový hodně divný pohled," řekl Deníku číšník, který si podle svých slov nebyl jistý, zda jde o hledaného muže. Zatelefonoval proto svému kamarádovi, klatovskému policistovi. „On přišel, prohlédl si ho a řekl, že to je on. Zavolal kolegy, a už to bylo," uvedl.

Gola se k činu přiznal, projevil i určitou lítost. Část viny se ale snažil svalit na manželku, která podle něj často pila alkohol a toulala se. „Toho, co se stalo, moc lituji. Je mi to líto. V žádném případě jsem ji nechtěl zabít," řekl Gola, který podle obžaloby manželku několik let týral. Hrozí mu až dvacet let vězení, rozsudek by měl padnout ještě v červnu.