Jako příslovečného koně měl vloni na Silvestra v Sušici bít svoji přítelkyni Jan Oulehle (24). Podle obžaloby zaútočil také na dva mladíky a jednoho z nich lehce zranil. Oulehle ale tvrdí, že nic z toho není pravda.

Vyběhl a srazil ji

Vše začalo v podvečer posledního loňského dne, kdy se v jedné sušické pivnici vesele bavila parta lidí. Mezi nimi i přítelkyně Oulehleho, který podle jednoho ze svědků náhle vtrhl do podniku. „Slečnu brutálně napadl. Srazil ji ze židle a udeřil ji pěstí do obličeje," vypověděl mladík, podle něhož poté mezi jeho partou a Ouhlehlem došlo k menšímu konfliktu, při němž ho Oulehle zasáhl půllitrem do hlavy a navíc polil pivem. Poté z hospody zmizel a parta se nerušeně bavila dál.
Po několika hodinách ale vyšla Oulehleho přítelkyně z hospody ven a za ní další z hostů bavících se s ní u stolu. „Viděl jsem, jak Oulehle vyběhl z uličky a dal jí ránu pěstí. Ona bezvládně spadla a zůstala ležet na chodníku obličejem k zemi. On do ní ještě několikrát kopl," vypověděl další mladík, který se podle svých slov snažil dívce pomoci. „Otočil jsem ji, ona chroptěla," doplnil svědek, který měl od Oulehleho také inkasovat několik ran pěstí.

Vše popírají

Oulehle ale vinu popírá. „Nic z toho není pravda. Do přítelkyně jsem nekopal. Jednoho z těch mladíků neznám a druhý mě napadl a já se jen bránil. Jediné, co jsem udělal, bylo, že jsem strčil do židle své dívky," vypověděl. Jeho slova potvrzovala i jeho přítelkyně, která je ve čtvrtém měsíci těhotenství. Otcem dítěte je právě Oulehle. „Pěstí mě neudeřil ani mě nekopl. Večer jsem sice utrpěla zranění, ale kdo mi je udělal, to nevím, nic si nepamatuji," tvrdila dívka.
Líčení bylo odročeno na počátek června, kdy by mělo být slyšelo dalších deset svědků. Oulehlemu hrozí za výtržnictví až dva roky vězení.