Podobné případy nejsou ojedinělé, proto policie opět nabádá muže i ženy důchodového věku, aby byli opatrní a nikoho cizího nepouštěli k sobě domů.

„Ve čtvrtek v jedenáct hodin dopoledne se zastavily  u seniorčina bytu v Koldinově ulici v Klatovech dvě ženy a vydávaly se za pracovnice domovní správy. Jednu z žen si seniorka do bytu vpustila s tím, že jí jde vrátit přeplatek za energie. Dveře bytu však zůstaly otevřené, a tak se nepozorovaně dostala do pokojů i druhá žena, která měla v nestřeženém okamžiku odcizit  finanční hotovost a šperky ze žlutého kovu v celkové hodnotě přes deset tisíc korun,“ popsala dění policejní mluvčí Jana Tomková a dodala, že případ je nyní šetřen klatovskými policisty z obvodního oddělení, kteří jej kvalifikovali jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Toho, že jsou staří lidé často terčem zájmu kapsářů, podvodníků, zlodějů, násilníků a dalších výtečníků, si jsou vědomi i policisté z Plzeňska a proto letos s Plzeňským krajem rozjeli projekt „Bezpečí pro seniory“. „Je zaměřený zejména na seznámení našich starších spoluobčanů se základními pravidly bezpečného chování, možnými riziky, kterým se v běžném životě nevyhnou  a o způsobu řešení různých nebezpečných situací, kdy se právě senior může stát obětí trestného činu,“ dodala Tomková.