O soudním líčení informoval v pátek server Novinky.cz. Podle státní zástupkyně se mělo jednat o zinscenovanou nehodu, z pojišťovny pak chtěli účastníci inkasovat 800 tisíc korun. Nyní jsou oba aktéři stíháni za pojistný podvod.

Předmětná nehoda se měla odehrát v březnu 2019 mezi Hlubokou a Loučimí na Domažlicku. Policii nehodu ve dvě hodiny v noci nahlásila 34letá řidička mercedesu Nitsa Moyshhová, která uvedla, že pod železničním viaduktem nedala přednost právě bentley Davida Limberského, které v tu dobu řídil jeho srbský kamarád, 46letý Xhelal Muriqi. Ten měl vůz od Limberského půjčený. Podle svých slov vjela žena mírně do protisměru, kde narazila do bentley a odrazila ho na stěnu viaduktu.

Restaurace v Plzeňském kraji.
Konečně. Hospody a restaurace mohou v pondělí otevřít

"Obě vozidla byla na komunikaci umístěna do takového postavení, aby nehoda působila věrohodně. Automobil bentley byl pravou stranou najetý a opřený o zeď mostu,“ uvedla dle serveru Novinky.cz státní žalobkyně. Poškození vozidel podle ní ale neodpovídalo vzájemnému bočnímu kontaktu pod viaduktem, který měl být příčinou vzniku nehody. Její slova potvrdil i soudní znalec. "Rozhodně se vozidla pod mostem nestřetla tak, aby se od sebe odrazila. Průběh nehody tak, jak ho popsali aktéři v úředním záznamu a jak je uveden v podkladech pro pojišťovnu, je nereálný,“ citují Novinky znalce. Oba obžalovaní před soudem odmítli, že by nehodu nahráli. Cizinka uvedla, že se se Srbem nezná, u soudu ale vyšlo najevo, že je partnerkou jeho bratrance.

Komunikace je plná výmolů a výtluků. Její plánovaná kompletní rekonstrukce se však několikrát odložila, a tak vznikla petice.
Silnice z Filipovy Hory do Mrákova připomíná tankodrom. Lidé žádají její opravu

Nejde o první událost, ve které figuruje Limberského bentley. V květnu roku 2019 bylo neoprávněně převedeno na společnost, která se zabývá výkupem a prodejem havarovaných vozidel. Před soudem za to stanul úředník klatovského odboru dopravy. Plnou moc k vyřízení pojistné události z březnové nehody a následnému prodeji měl od Limberského právě jeho 46letý známý. Podmínkou ale bylo doplacení leasingu před prodejem vozu, k tomu ale nedošlo a úředník vůz přesto převedl na nového majitele.

Bentley má i další historii, s tímto vozem totiž Limberský boural v Praze, když řídil opilý. Limberský tehdy od nehody utekl, dopadla ho však hlídka, která celou událost viděla. Později se sám přiznal, uhradil škodu a navrhl si roční zákaz řízení. Tím se vyhnul až tříletému vězení, které mu původně hrozilo.