Hoľanová v srpnu 2018 vylákala do Plzně pod záminkou, že půjdou za zábavou, dívku Sylvii z Rokycanska, které tehdy nebylo ještě ani 16 let. Namísto slibovaných diskoték a nákupů ji ale s Čonkovou vzaly mezi prostitutky na Domažlickou třídu v Plzni. Přiměly ji k tomu, aby náhodným zákazníkům poskytovala sexuální služby, na což školačka přistoupila. Vydělané peníze od zákazníků, jejichž počet se nepodařilo zjistit, přebíraly od dívky její pasačky, které za ně obstarávaly drogy. „Takto získaný pervitin opakovaně, nejméně jednou denně, po celou dobu nitrožilně aplikovaly poškozené,“ zaznělo v obžalobě.

Držela mě přitom za vlasy, řekla dívka

Sylvie, která je vzhledem ke své mentální retardaci na úrovni osmi- až devítiletého dítěte, v přípravném řízení uvedla, že jí „piko“ píchaly do ruky, ač nechtěla. Jednou dokonce omdlela na zastávce a lidé jí museli pomáhat. Řekla také, že k sexuálním službám byla i nucena. „Nikola mě chytila za vlasy a odtáhla mě k tomu pánovi. Musela jsem si kleknout a udělat mu to. Přitom mě držela za vlasy. Pak se tomu smála,“ popsala policistům školačka. Ta naštěstí trpěla jen několik dní.

Obžalovaná Hana Rettová.
Za smrt malého chlapce dostala chůva pět let vězení

Obě obžalované, Hoľanová i Čonková, vinu popřely. Krajský soud v Plzni je přesto v létě roku 2019 uznal vinnými ze zločinu obchodování s lidmi a přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a poslal jedo vězení. Hoľanové udělil sedmiletý trest a Čonkové šestiletý. Následovalo odvolání k Vrchnímu soudu v Praze, který vrátil případ k projednání zpět do Plzně. Tam letos v únoru padl po doplnění dokazování stejný rozsudek, ale obě obžalované i zmocněnec poškozené se opět odvolali. Tresty se ale nezměnily, Vrchní soud napodruhé už rozsudek soudu nižší instance potvrdil. „Všechna odvolání byla dnes zamítnuta,“ potvrdila ve čtvrtek Deníku mluvčí VS Kateřina Kolářová.