Na Mírovém náměstí byl v 9.30 hodin zastaven řidič, kterým byl místní třicetiletý muž. Dechová zkouška byla u něj s negativním výsledkem, ale test na návykové látky měl pozitivní na konopí. Muž se odmítl podrobit lékařskému vyšetření a odběru biologických materiálů.

V poledne zastavili policisté řidiče s vozidlem VW Transporter, který jel po Plzeňské ulici. "Devětadvacetiletý muž z obce na Přešticku se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,95 a opakovaně 1,00 promile alkoholu. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici, kde byl proveden odběr krve. Uvedení dva řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu," sdělila klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Výstava šumavské architektury na Modravě.
Unikátní výstava na Modravě ukazuje původní šumavskou architekturu i videomaping

V nočních hodinách pak ve stejné ulici zastavili vůz Peugeot 407, které řídil osmadvacetiletý muž z obce na Prachaticku. Ten se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,68 promile alkoholu. Byl převezen do zdravotnického zařízení, kde bylo provedeno lékařské vyšetření a odběr krve. V tomto případě policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté řidičům zadrželi řidičské průkazy.