Nehoda se stala druhý květnový svátek, kdy obviněný muž jel s vozidlem Kia Sportage po Domažlické ulici směrem do centra. „Před ním jel řidič s vozidlem VW Transporter, který zastavil za křižovatkou s ulicí Mánesova, protože před vozidlo na přechod pro chodce z pravé strany vstoupila nezletilá chodkyně. Řidič s vozidlem Kia nedodržel bezpečnostní vzdálenost a narazil přední částí do stojícího vozidla, které bylo odraženo dopředu a srazilo přecházející chodkyni,“ popsala nehodu klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Policisté si k uvedené dopravní nehodě vyžádali zpracování znaleckého posudku soudním znalcem z oboru silniční dopravy.
„Muž porušil povinnost, kterou má uloženou podle zákona jako řidič vozidla, protože nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem a způsobil dopravní nehodu,“ uvedla Ladmanová.

Dívka při nehodě utrpěla vážná zranění, se kterými byla vrtulníkem převezena do nemocnice. Měla prasklou pravou plíci, zlomená žebra, propíchnuté střevo, hematom na ledvinách a roztržená játra, masivní krvácení a o slezinu přišla úplně. Po zraněních a několika operacích jí na těle zůstanou navždy velké jizvy. Ale nejen to, stále má nehodu před očima. „Bylo to hrozné, když jsem byla pod autem, tak jsem měla strach, že umřu,“ přiznala dívka, která se podle rodičů nyní bojí chodit přes přechod, protože má obavy, že by ji opět mohlo srazit nějaké auto. Nyní ji čeká ještě jeden zákrok a dva roky bude brát antibiotika.

Z toho, že už je znám viník nehody, mají rodiče radost. „Jsme rádi, že už je vyšetřování ukončeno a je označen viník. Můžeme tak začít i jednat s pojišťovnou o bolestném pro malou,“ řekl otec Josef L., který poznamenal, že řidič, který dceru srazil se jim do dnešního dne ani neozval. Doufají, že si odpyká svůj trest. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.

Dobrovolníci z různých zemí pomáhají ve Veselí na Klatovsku zachránit chátrající zámek.
FOTO: Cizinci opravují zchátralý zámek ve Veselí