Hájek, kterého ke klatovskému soudu přivezli z vězení, až na jeden jediný trestný čin vše popřel a ještě vyhrožoval poškozeným, že si to s nimi vyřídí.

Hájek podle obžaloby řádil v Klatovech a nejbližším okolí letos v lednu, kdy se zaměřil zejména na vykrádání rekreačních objektů v chatových koloniích. Bral úplně vše, co se mu zalíbilo, od nářadí přes oblečení a nádobí až třeba po sádrovou figurku krokodýla či kuchyňský budík ve tvaru konvičky. To mu ale nestačilo, vnikl i domu v klatovské Krátké ulici, odkud odcizil pánské horské kolo. „Slyšela jsem na chodbě hluk. Šla jsem se tam podívat a viděla muže v mikině s kapucí, jak odvádí manželovo kolo. Na zemi ležely přeštípnuté lanové zámky. Zakřičela jsem na něj, ať ho vrátí, ale on na něj nasedl a ujel," popsala policistům krádež žena, jejíž manžel se sice zloděje pokusil pronásledovat, ale marně.

Hájkova zlodějská anabáze skončila 18. ledna, kdy podle obžaloby vykradl komory obyvatel dvou domů v klatovském Podhůrčí. Policisté ho venku zadrželi ve chvíli, kdy nakládal na kočárek několik tašek, v nichž byly potraviny a alkohol. Okradení lidé si svůj majetek bezpečně poznali.

Pak již Hájek putoval rovnou do vězení, kde už měl několik dní pobývat, ale nástupu trestu se vyhýbal. A to přesto, že k němu byl soudce tak hodný, že mu povolil měsíční odklad, aby mohl být přes Vánoce s manželkou. Hájkovi se ale za mříže nechtělo ani po 10. lednu, kdy už měl nastoupit další trest, a tak byl obviněn i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. To recidivista, který už má za sebou 14 soudních trestů, také jediné přiznal. „Jo, nenastoupil jsem, to je pravda. Chtěl jsem být s manželkou a jezdil jsem za mámou," řekl soudu Hájek, který ale veškerou ostatní trestnou činnost popřel, a to i přesto, že byla mnohde na místě činu nalezena jeho DNA. „Já jsem nic neudělal. Co se týče těch skutků, tak ať si policie srovná feťáky a bonzáky, kteří tam lezou, ale do basy se nedostanou. Ty věci z Podhůrčí jsem neukradl, ale ve chvíli, kdy jsem byl zadržen, jsem je zrovna kupoval od Erika K.," tvrdil Hájek, který si dokonce neodpustil drsný vzkaz poškozeným: „Já si to všechno do minuty odsedím. A pak si to s těmi lidmi vyřídím."

Líčení bylo odročeno na 18. září, kdy zazní další svědecké výpovědi a kdy by měl zaznít rozsudek. Hájkovi, který si teď odpykává 18 měsíců ve Vinařicích, hrozí až tři roky vězení.