„Klatovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 62letého muže jako obviněného ze spáchání zločinu vydírání ve stadiu pokusu. V době od ledna do března letošního roku odeslal 51letému muži na jeho mobilní telefon několik výhružných SMS zpráv, kdy po něm požadoval částku 500 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Recidivista podle informací Deníku vyhrožoval podnikateli, že pokud nezaplatí, může se stát něco jeho rodině, nebo že mu vypálí dům. Zároveň mu dal instrukce, kde mu má bankovky nechat. Vystrašený muž proto neváhal a obrátil se na policii, která si na vyděrače počíhala.
„Kriminalisté doručili státnímu zástupci společně se spisovým materiálem podnět na návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce v pondělí s návrhem státního zástupce souhlasil, a tak je obviněný stíhán vazebně," dodala Brožová.

„Muž je v podmínce pro vydírání. A to není vše, právě v této podmínce se ještě dopustil výtržnictví, za které mu bylo uloženo domácí vězení. Bylo proto nebezpečí, že by mohl pokračovat v páchání trestné činnosti," vysvětlila okresní státní zástupkyně Jiřina Vítovcová, proč soud neváhal a obávaného recidivistu poslal do vazby.