Na jednoho z nich 35letý tamní muž údajně dokonce najížděl, ale ten naštěstí uhnul. Řidič nakonec skončil v poutech.

Incident se odehrál v sobotu odpoledne, kdy si policisté v sušické ulici Čsl. Armády všimli Škody Octavia bez registračních značek, a poznali i jejího řidiče, o němž vědí, že má zákaz řízení. Pokusili se ho zastavit, ale neúspěšně. „Řidič na výzvy nereagoval a s vozidlem couval do protilehlé ulice Pod Viničkami, kde narazil do oplocení rodinného domu. Poblíž policisté zastavili služební vozidlo a chtěli provést kontrolu řidiče, ale ten se rozjel do prostoru křižovatky, jel ulicí Osvobození a pokračoval směrem do zahrádkářské kolonie Pod Svatoborem, kde z účelové komunikace odbočil na travnatý porost a s vozidlem narazil do listnatého stromu,“ popsala honičku Dana Ladmanová z klatovské policie. Dodala, že řidič se snažil z místa utéci, kdy nereagoval na výzvy policistů. Ti použili varovný výstřel a nakonec uprchlíka zpacifikovali pomocí hmatů a chvatů.

Ilustrační foto.
Domov pro seniory přijde Horažďovice na dvě stě milionů

Dechová zkouška byla negativní, ale testu na zjištění návykových látek se Sušičan odmítl podrobit. Odmítl i lékařské vyšetření a odběr biologického materiálu. Policisté zjistili, že vozidlo nemá přidělenou registrační značku ani není pojištěno. Muž má navíc soudem zakázáno řízení motorových vozidel od října 2017 na 24 měsíců. „Muž je podezřelý ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a násilí proti úřední osobě. Policie případ dále prověřuje,“ dodala Ladmanová.

Soud v Klatovech řešil za poslední rok dvě podobně dramatické honičky. Zdeněk Šíma ze Sušicka, který zfetovaný ujížděl policejní hlídce bez ohledu na varovné výstřely, vyvázl vloni s podmínkou. Josef Mičan z Hodousic, který absolvoval v Klatovech honičku s tamními strážníky, při níž mimo jiné projel i pivní slavnosti, dopadl hůře. Krajský soud v Plzni, kam se odvolal, ho před pár dny poslal na rok za mříže.

Ilustrační foto.
Nasadil mu parohy a pak mu ještě rozmlátil auto