V sobotu byl v ulici T.G. Masaryka v Sušici zastaven třiatřicetiletý řidič se Škodou Felicia a provedená dechová zkouška byla s výsledkem 1,90 a opakovaně 1,83 promile alkoholu.

Další hříšník byl v Klatovech, kde je ve Vídeňské ulici. „Policisté kontrolovali šestadvacetiletého muže z obce nedaleko Běšin, když jel po městě s vozidlem značky Peugeot 406. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,65 a opakovaně 1,63 promile alkoholu. Policisté uvedené muže převezli do zdravotnických zařízení, kde se podrobili lékařským vyšetřením i odběrům krve. Řidičské průkazy policisté mužům zadrželi.

Muž ukradl ženě z vozíku peněženku.
Muž ukradl ženě peněženku z košíku

V obou případech policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

ŘÍDIL POD VLIVEM DROG

Švihovští policisté kontrolovali v pátek v obci Bíluky řidiče vozidla Peugeot 307. Šlo o dvaatřicetiletého muž z obce u Nového Jičína. Podrobil se dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem, ale test na návykové látky měl pozitivní na amfetamin a metamfetamin.

Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde byl proveden i odběr krve a moči. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku.

Sázení lípy svobody v Mercandinových sadech v Klatovech
FOTOGALERIE: V Klatovech zasadili novou lípu svobody