„V lese u Věckovic odtáhl nějaký chlap do auta bezvládnou ženu, která má svázané ruce. Když nás viděl, tak rychle ujel směrem na Poleň.“ Tento telefonát dvou lesních dělníků vyvolal ve středu po 15. hodině akci, jakou Klatovsko dlouho nepamatuje.

Téměř stovka policistů z Čech i Německa obsadila všechny výjezdy z Plzeňského a Karlovarského kraje včetně hraničních přechodů, do akce se zapojil i vrtulník, který obhlížel terén. Všichni pátrali po voze audi zlaté barvy, v němž měl pravděpodobný vrah ujet. „Vracel jsem se z práce z Domažlic a v tom byli před námi policisti v neprůstřelných vestách a se samopaly v rukou. Měl jsem docela strach,“ řekl Deníku jeden ze řidičů, který prošel přísnou kontrolou.

Policisté slavili úspěch kolem 19. hodiny, kdy podle indicií od svědků našli automobil zaparkovaný u domu ve Svrčovci. V autě však žádá mrtvola nebyla a jeho majitele, 34letého tamního obyvatele, našli vzápětí doma. Podle prvotní výpovědi muž 55letou ženu naložil do vozidla na výpadovce z Klatov na Domažlice a odjel s ní do lesního remízku u Věckovic, kde se chtěli oddávat sexuálním praktikám. „Po příjezdu na místo si chtěla žena odskočit na WC, ale kvůli opilosti upadla. Muž se ji snažil naložit do vozidla a v té chvíli je viděli svědci, kteří si kvůli sádře na ruce mysleli, že má svázané ruce,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jolana Číhová. Muž z lesa odvezl 55letou ženu do jejího trvalého bydliště v nedalekém Bezděkově, kde ji policisté silně opilou nalezli. Byla v takovém stavu, že jim jen potvrdila, že nebyla znásilněna. „Další výslech byl odložen až na pátek, kdy už by měla být v pořádku. Protože podle dosavadního šetření nedošlo k žádnému trestnému činu, bude případ s největší pravděpodobností odložen,“ dodala Číhová.

Ve Svrčovci byli lidé událostí hodně překvapeni. „Je to hodný kluk, který tady žije od malička,“ řekl nám jeden z obyvatel obce. Dodal, že s ním po odchodu policistů hovořil. „Řekl, že už nikdy nebude brát stopařky,“ uvedl. Muže, kvůli němuž byla na nohou stovka policistů v západních Čechách, se nám doma zastihnout nepodařilo. „Stejně by s vámi nemluvil. A ode mne se taky nic nedozvíte,“ řekl Deníku jeho otec, který ale přece jen potvrdil informace, že šlo o stopařku. „Ona mávala a měla zlomenou ruku, tak jí nabídl, že ji odveze. Po cestě říkala, že potřebuje nutně zastavit, protože potřebuje na záchod. Pak ji odvezl do Bezděkova. O tom, že by s ní chtěl mít nějaký sex, mi nic neříkal,“ řekl senior.