Majitel známé restaurace nedaleko Klatov měl bez povolení také vnikat do bytu své bývalé polovičky.

„Klatovští kriminalisté šetří případ, kdy mělo v tomto roce v několika případech dojít k trestnému činu znásilnění ze strany 49letého muže z Klatovska. Dle prvotních informací měl muž donutit poškozenou (o rok mladší) ženu k pohlavnímu styku pod různými pohrůžkami," řekla v pondělí Deníku policejní mluvčí Jana Tomková.

V úterý stanul Oldřich V. před klatovským soudem, který rozhodoval o tom, zda ho pošle do vazby. Podnikatel, jenž podle informací Deníku tvrdí, že se ničeho takového nedopustil, nakonec odešel svobodný. „Nebyly splněny zákonné důvody vazby, zejména v otázce, že dosud zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že byl spáchán skutek, který má všechny znaky trestného činu," vysvětlil to soudce Jaromír Veselý. Laicky řečeno, soud neposlal Oldřicha V. do vazby, protože si není jistý, že se opakovaných znásilnění skutečně dopustil. Vyhráno ale nemá, jeho případem se i nadále zabývá policie a před soudem v budoucnu zřejmě stane.

Jak již Deník informoval, Oldřich V. se do konfliktu se zákonem dostal i v roce 2010, kdy se pokusil třiceti tisíci korunami podplatit policejní hlídku z klatovského obvodního oddělení, která ho přistihla opilého za volantem jeho hummeru. Soud ho za to potrestal podmínkou.