Případ se stal vloni koncem listopadu. Jiránek si podle obžaloby počínal při venčení psa nedbale. „Psa bez náhubku, jehož vedl na prověšeném vodítku o délce nejméně šesti metrů, dostatečně neusměrnil, v důsledku čehož pes přeběhl k ženě narozené v roce 1969, která tlačila kárku po chodníku na protější straně komunikace. Pravou rukou držela kárku a levou měla připaženou u těla s otevřenou dlaní ven. Po jejím zastavení ji pes kousl do ukazováku levé ruky,“ popsala v obžalobě státní zástupkyně.

„Ten pes ke mně přiběhl přes ulici. Psů se bojím, tak jsem nastavila ruku, aby si ji mohl očichat, a pána se zeptala, zda je pes v pohodě. Vtom mě kousl. Vůbec jsem to nečekala, neštěkal,“ popsala žena s tím, že ji s krvavou ránou odvezla její dcera do nemocnice, kde jí ruku zašili osmi stehy. „Tři měsíce jsem nemohla dělat práci masérky a pedikérky. Bylo to pro mě složité, jsem samoživitelka,“ uvedla poškozená. Dodala, že dodnes má následky, ruka stále není v pořádku. Řekla také, že není první, na koho Jiránkův pes zaútočil. To potvrdila další obyvatelka obce, která vypověděla, že s ním měla problém hned třikrát. Nejzávažnější byl poslední případ, kdy pes, jenž se utrhl z vodítka, ji pokousal na noze a napadl i jejího psa.

Komisař Semir Gerkhan ze seriálu Kobra 11 – herec Erdogan Atalay se podepisoval fanouškům v rámci filmového festivalu Juniorfest v sobotu v podvečer v návštěvnickém centru Prazdroje v Plzni. Stovky fanoušků vytvořily frontu přes celé nádvoří.
Semira hraje šestadvacet let. Na jeho podpis čekaly davy fanoušků

Jiránek u klatovského okresního soudu potvrdil, že k tomuto případu skutečně došlo, ale odmítl, že by nesl vinu i na pokousání ženy s kárkou. „Pes je polodivoká rasa a má svoje zápory, tak jsem raději sešel z chodníku, abychom se jí vyhnuli,“ řekl Jiránek s tím, že kdyby žena neudělala chybu, nic by se nestalo. „Způsobila si to tím, že k němu natáhla ruku. On pak po ní sekl,“ řekl Jiránek a několikrát zopakoval, že odmítá, že by se dopustil nedbalosti.

Za ublížení na zdraví z nedbalosti hrozil obžalovanému až jeden rok vězení, poškozená po něm navíc za bolestné, nemajetkovou újmu, rehabilitace a další náklady požadovala více než 330 tisíc korun. Uhradit necelých osm tisíc korun na náklady léčení chtěla také pojišťovna. Soudce Petr Sperk uložil Jiránkovi tříměsíční trest, kte-rý podmíněně odložil na zku-šební dobu jednoho roku. Musí také uhradit náklady pojišťovny a poškozené vyplatit necelých 15 tisíc korun. Se zbytkem byla odkázána na řízení ve věcech občanskoprávních. Rozsudek je pravomocný.