Sulán soudu řekl, že všechny jeho problémy začaly, když se vybodoval a přišel o „papíry“. I přesto ale opakovaně usedal do auta. Stejné to bylo vloni v lednu, kdy jel se Škodou Octavia bez přidělené registrační značky po Sušici. Podle obžaloby se ho pokusili zastavit v ulici Osvobození policisté. On před nimi ale začal couvat do ulice Čsl. armády a následně do slepé ulice, kde naboural do oplocení rodinného domu, načež vedle jeho vozu zastavili policisté.

„Ač obžalovaný musel vidět, že ze služebního vozu vystupuje policista, rozjel se svým vozem proti otevřeným dveřím. Jen díky včasné reakci praporčíka nedošlo ke střetu a jeho zranění,“ uvedl v obžalobě státní zástupce. Doplnil, že Sulán poté s vozidlem prchal až do chatové oblasti pod Svatoborem, kde havaroval. Dal se na útěk, ale byl dopaden. Vůz řídil i přesto, že měl v tu dobu zákaz řízení na tři roky. Nešlo u něj o první trest tohoto druhu.

Sulán u soudu přiznal, že řídil vůz bez registračních značek, a to přes zákaz, i že policistům ujížděl, ovšem odmítl, že by na ně najížděl. „Nejsem idiot,“ řekl. Soudci také navrhl, jaký by měl dostat trest. „Podmínky nemá cenu mi dávat, ty na mě vůbec nepůsobí,“ radil. Dodal, že ideální by podle něj bylo domácí vězení. Soudce Jaromír Veselý mu ovšem přání splnil jen částečně. Trest vězení mu uložil, ovšem místo do domácího poslal Sulána do vězení skutečného, konkrétně do věznice s ostrahou. Zakázal mu také na dva roky řídit motorová vozidla. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se na místě proti němu odvolal.

Ilustrační fotografie.
Před jízdou si řidiči dali konopí