Hlídka městské policie si v neděli večer povšimla na křižovatce ulic Domažlická a Podhůrecká peugeotu, kterému chyběla přední registrační značka. Vydala se proto za vozem a snažila se ho zastavit pomocí výstražných světel a nápisu STOP. Řidič ale reagoval tím, že se snažil ujet. „V Mánesově ulici zastavil a dal se na útěk.

Nereagoval na výzvy k zastavení, zřejmě se chtěl ukrýt v sídlišti,“ uvedl velitel klatovských městských policistů František Kacerovský. Dodal, že jednomu ze strážníků se prchajícího podařilo dostihnout a nasadit mu pouta. Poté ho strážníci předali přivolaným policistům z obvodního oddělení, kteří zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny.

Ilustrační foto.
Žena se na hlavním tahu z Klatov do Domažlic řítila rychlostí 143 km/h

„Provedená dechová zkouška byla u muže s negativním výsledkem. Muž se odmítl podrobit testu na omamné a psychotropní látky i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Dodala, že dotyčný je podezřelý z přestupku.

Podle informace Deníku u něj byla nalezena v kapse injekční stříkačka a ve voze převážel další stříkačky a navíc i sáček s bílou krystalickou látkou. Nejspíše šlo o drogu, to ale musí potvrdit znalecké expertizy.

Smrtelná nehoda v Puchverku na Sušicku
Neštěstí na Sušicku. Muž nepřežil střet s autem