Policisté objevili pěstírnu už v listopadu loňského roku při domovní prohlídce, o případu ale informovali až nyní, kdy muže obvinili z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a také z nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.

V rekreačním domě policie objevila 1522 gramů usušených listů a dalších částí rostlin obsahujících D-9-tetrahydrokanabinol (jde o psychoaktivní látku, tzv. kanabinoid, známý jako THC – pozn. aut.).

Čtěte také: Muž zbil pracovníka ochranky klatovského Tesca

Dále byla v objektu zajištěna i pryskyřice z konopí, ve dvou plastových krabičkách se našla mast zelené barvy a také bezmála kilogram suchých rostlin, podle všeho šlo o odpad. Tím ale výčet nekončí. „Muž ve sklepních prostorách domu měl instalovanou elektrotechnickou soustavu, která se používá při indoor způsobu pěstování konopí. Pro vlastní potřebu pěstoval konopí i měl předměty určené k nedovolené výrobě omamné látky. Policisté zajistili ventilace s filtrací, topné zdroje, závlahové zařízení, osvětlení, květináče, hnojiva a dalších nejméně 70 rostlin konopí,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie s tím, že i tyto zajištěné rostliny i věci byly podrobeny odbornému zkoumání a i v nich byla zjištěna přítomnost D-9-tetrahydrokanabinolu.