Vše ukazuje na bývalého zaměstnance společnosti, u něhož právě tuto ukradenou pistoli našli písečtí policisté, kteří ho zadrželi poté, co se tam pokusil doslova prosekat sekerou do penzionu. Klatovští policisté pobertu ale zatím z ničeho neobvinili.

Zloděj na jatkách překonal oplocení a poté z chladicího boxu vytlačil vozík s masem. Jako bonus si přibral i jateční pistoli.

Vše nasvědčuje tomu, že by jím měl být 58letý muž, který má trvalé bydliště v Lounech. Právě on totiž 29. prosince řádil v Písku, kde ho zaujal tamní penzion. Pokusil se do něj vloupat, ovšem neúspěšně. „Provozovatelé penzionu slyšeli v průjezdu domu podivné zvuky, a když seběhli dolů, aby zjistili, co se děje, uviděli muže se sekerou v ruce. Přistižený pachatel na provozovatele začal řvát a vyhrožoval jim ublížením na zdraví, proto se schovali do chodby domu a případ oznámili policistům," popsala Deníku dění písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová a dodala, že díky dobrému popisu a součinnosti policistů, svědků a operačního střediska se podezřelého muže podařilo policistům po činu zadržet v nedaleké ulici. „Na vloupání se vybavil. Když ho policisté zadrželi, měl u sebe v autě řeznické náčiní a právě i zmiňovanou jateční sekeru, pomocí které se snažil dostat do provozovny, kde vyštípal zárubně a poškodil zámek," uvedla Čuřínová Ingrišová. Dodala, že u muže byla nalezena i jateční pistole, pocházející s největší pravděpodobností z horažďovického vloupání. „Jde právě o pistoli, která se ztratila při vloupání k nám. Byl jsem ji na policii v Písku identifikovat," potvrdil Deníku i majitel horažďovických jatek Miloslav Šefler, jemuž není jméno pachatele z Písku neznámé. Jde totiž o jeho bývalého zaměstnance.

Zatímco ale v Písku případ tamní policisté už ve zkráceném přípravném řízení vyřešili a předali ho soudu, na Klatovsku muž zatím z ničeho obviněn nebyl. „Případ je v prověřování," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.