Do pejska, který měří jen okolo 30 cm v kohoutku, narazila cyklistka a při pádu se zranila. Po půlročním vyšetřování policie došla k závěru, že na vině je právě majitelka volně pobíhajícího zvířete a obvinila ji z trestného činu.

Neštěstí se stalo vloni 28. července kolem půl páté odpoledne, kdy 30letá žena z Přerova sjížděla na kole z Poledníku. „U tzv. „Liščí díry" cyklistce do jízdní dráhy náhle vběhl nezajištěný pes plemene mops. Po střetu žena spadla z jízdního kola na komunikaci a utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice v Sušici k ošetření," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.

Cyklistce sice pomohlo, že měla na hlavě ochrannou přilbu, ale i tak potřebovala lékařskou pomoc. Podle informací Deníku si zlomila ruku, což si vyžádalo bezmála pětitýdenní léčení.

„Žena z Jihlavy zanedbala hlídání psa, protože ho nechala volně pobíhat po účelové komunikaci. To zakazuje zákon o silničním provozu," informovala Ladmanová a dodala, že policisté majitelce psa již předali obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti. Za tento přečin ji může soud poslat uložit až roční nepodmíněný trest.