Neodradily ho od toho ani předcházející tresty, ani fakt, že je v podmínce, a dokonce ani to, že je právě souzen pro jinou trestnou činnost.

Výtečník, který je po Sušici nechvalně známý, byl v uplynulých měsících policií obviněn z krádeže, podvodu, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neboť má na svědomí poměrně pestrou řádku skutků.

Již v únoru a březnu ve dvou případech při návštěvě v bytě odcizil fotoaparát a mobilní telefon. „Koncem měsíce června ve dvou obchodech vzal různé potraviny a při předváděcí akci navedl 24letého muže, aby odcizil předváděcí jízdní kolo a prodal ho další osobě," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Dodala, že právě koncem měsíce června byl mladík obviněn společně se dvěma muži z toho, že v průběhu dubna a května „navštívili" čtyři sklepní kóje a odcizili štafle, motor a dvě jízdní kola.

Jenže Sušičan se nepoučil a i o prázdninách bral věci, které mu nepatřily. Kradl v obchodech, vnikl do rodinného domu, kde vzal peníze, dětské oblečení, monitor k počítači, a osobní doklady včetně platební karty. V objektu polikliniky vzal v čekárně peněženku i s osobními doklady, ve školní tělocvičně odcizil sportovní bundu a hned dvakrát chtěl krást v domě s pečovatelskou službou, v jednom případě byl ale přistižen. To ještě stačil utéci, osudnou se mu ale stala krádež v kempu nedaleko Sušice, kde vzal z odemčeného vozidla fotoaparát, bundu a sklenici s utopenci. „Majitel pachatele zpozoroval a pronásledoval jej," informovala Ladmanová a dodala, že i díky pomoci dalších lidí se muži podařilo nenechavce dostihnout, zadržet a „naservírovat" policistům.

S pobertou, který podle policie způsobil škodu ve výši 78 785 Kč, se tak soud už „nemazal" a poslal ho do vazby. „Muž byl již odsouzen pro majetkovou trestnou činnost, je v podmínce a aktuálně je proti němu vedeno u okresního soudu další dosud neskončené trestní řízení pro majetkovou trestnou činnost, a přesto se dopustil v tomto období další majetkové trestné činnosti," vysvětlil soudce Jan Kasal.