Incident se stal loni 8. prosince před 16. hodinou. V Nýrské ulici cca 100 metrů před křižovatkou ulic Nýrské a Klenovské měl Horňák ve směru od Klatov nejprve předjet vozidlem Škoda Fabia combi nákladní automobil DAF, po zařazení do jízdního pruhu začít prudce brzdit, aniž by to vyžadovala situace na silnici, až nákladní vůz zastavil. Následně měl vystoupit a v přítomnosti dalších dvou spolucestujících fyzicky napadnout řidiče nákladního automobilu.

Podle obžaloby ho vytáhl úchopem za oblečení z vozidla, udeřil ho pěstí do obličeje, údery opakoval a křičel, že je policajt. V dalším napadání mu měl zabránit jeden ze spolujezdců z vozu DAF. Následkem napadení měl mít řidič nákladního vozu zhmožděniny na obličeji, na lokti a nalomeny záprstní kosti malíku pravé ruky.

JINÁ VERZE

Horňák byl obviněn z ublížení na zdraví a výtržnictví. Dostavil se k soudu a celou událost vylíčil úplně jinak. Dle jeho verze je totiž napadeným on. „Ten den jsem jel se synem na pohotovost, protože mu něco spadlo do oka. Na zmiňované křižovatce nákladní vůz nezastavil na stopce, ohrozil auto jedoucí přede mnou i mě. Nebýt intenzivního brzdění, tak bychom najeli přímo do nákladní soupravy. V autě jsem měl starožitné věci, které mi popadaly a rozbily se. Z auta na nás řidič ještě cosi ukazoval. Tak jsem to na křižovatce stočil a jel za ním. Předjel jsem ho, dal jsem blikačky, zvolnil jsem a hledal místo, kde bych zastavil. Poté jsem vystoupil, řidič nákladního auta také a zaútočil na mě. Schytal jsem dvě rány do obličeje. Už nevím, jak se ke mně dostal další muž. Chytil mě zezadu za ruce, povalil mě na zem. Jeden na mně pak klečel a druhý mě kopal. Nevím, kolik ran jsem schytal. Dostával jsem rány do hlavy i do žeber,“ popisovaludálost u soudu Horňák.

KŘIČEL, ŽE JE POLICISTA

Od dalšího napadání ho prý zachránilo, že zakřičel, že je policista. Poté přestali, rozběhli se k autu a snažili se odjet. Snažil se jim v tom zabránit, ale najížděli na něj. „Okamžitě jsem zavolal policii, které jsem vše řekl. Řekl jsem ale, že musím se synem na pohotovost, že oznámení podám později,“ uvedl Horňák.

Proč řešil situaci uvedeným způsobem, vysvětlil tím, že v danou chvíli nad tím nepřemýšlel, ale přišlo mu to jako nejlepší řešení. Podprahově mu prý situace připomněla, že podobný řidič zabil jeho matku a sestru. Při incidentu se prý nijak nebránil, protože byl v šoku z napadení, útok prý nečekal. Se svými zraněními byl poté ošetřen.

Jelikož se k soudu nedostavil ani napadený ani svědci, byl soud odročen na 22. října.

Jubilejní 20. pohádkový les ve Štěpánovicích u Klatov
Na děti číhaly v lese i kouzelné houby