Soud proto po něm vyhlásil pátrání. Teď už ale spadla klec, Pliska už je za mřížemi.

Pliska se v roce 2017 vydával na sociálních sítích za Davida Stacha, tehdejšího útočníka hokejové Plzně. Podařilo se mu oblafnout čtyři dívky, jež mu v iluzi, že komunikují s pohledným sportovcem, poslaly své nahé fotografie. Pliska je poté vydíral. Vyhrožoval, že když s ním nebudou mít pohlavní styk, snímky zveřejní. Mladé ženy z Klatovska, Domažlicka a Plzeňska, z nichž nejmladší bylo sedmnáct let, ale vše oznámily, a Pliska tak stanul před klatovským soudem. Ten ho v srpnu 2018 potrestal 2,5 roky vězení, které mu podmíněně odložil na zkušební dobu tří let.

Vloni musel Pliska před Krajský soud v Plzni, kde se zpovídal z loupeže a vydírání. Jeho obětí byla sedmnáctiletá studentka. „Přepadl mě maskovaný muž v rukavicích, kukle a s pistolí v ruce. Chtěl peníze. Měla jsem u sebe jenom stovku. Zatáhl mě do výklenku bytovky, donutil mě kleknout si a požadoval orální sex. Brečela jsem a prosila ho, ať mě nechá být,“ vzpomínala dívka u soudu na chvíle hrůzy.

Ilustrační foto.
Zklidnění dopravy pomůže parkoviště

Pliska dostal nejprve podmínku, následovalo ale odvolání státního zástupce a pro Slováka přišel šok – Vrchní soud v Praze ho pravomocně poslal na čtyři roky do věznice s ostrahou. Tam se mu však nechtělo, nástupu se vyhýbal, a tak na něj vydal v květnu KS v Plzni příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.

Slovák byl dopaden v úterý večer při dopravní kontrole u čerpací stanice v Draženově, kde jel s Audi A4. „Policisté ho zadrželi a eskortovali ho do věznice Plzeň Bory,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Socha medvěda a jeho slavnostní odhalení.
Zastupitelé darovali občanům i vedení sochu