Dlouho bezproblémové manželství začalo mít podle ženiny výpovědi trhliny po smrti mužovy matky, opravdové peklo jí začalo v roce 2018. Životní partner ji podle jejích vyjádření na policii opakovaně napadal. A hlídal každý její pohyb. „Sledoval polohu jejího telefonu a tak kontroloval, kde se manželka nachází, dále ji nejméně jednou donutil opustit rodinný dům a poškozená tak byla nucena přespat v zahradním altánu, následně po požití pervitinu stupňoval své ataky vůči poškozené, kdy ji fyzicky napadal nejméně 3x týdně, a to kopanci, fackami, taháním za vlasy. Dále přesvědčoval poškozenou, aby užívala pervitin s ním se zdůvodněním, že pak budou mít lepší společný sex, přičemž pervitin si pod nátlakem v blíže nezjištěném počtu případů v blíže nezjištěném množství aplikovala nosem, nejméně jednou ji udeřil pěstí do obličeje, čímž jí vyrazil zub, v říjnu roku 2019 jí během hádky fyzicky napadl kopanci do břicha a údery dlaní do hlavy, při dalším napadení v říjnu 2019 jí dupl vší silou na její levou nohu, čímž došlo ke zlomenině kotníku levé nohy, neboť zjistil dle lokalizace jejího telefonu, že byla na jiném místě, než mu řekla,“ stojí mimo jiné v obžalobě.

Štefan M., obžalovaný ze znásilnění dítěte, u Krajského soudu v Plzni.
Mentálně postiženého chlapce zatáhl do kumbálu, pak se nad ním ukájel

To ale zdaleka není vše. Muž dále nutil partnerku, aby si psala rozpis úkolů, kdy jí diktoval, co má kdy dělat, kdy může volat svým rodičům. Nutil ji být na neustále na telefonu. Když ihned neodpověděla na zprávu, nadával jí nebo ji rovnou napadl. Vše vygradovalo tím, že se žena psychicky zhroutila, zavolala si záchranku a musela být ošetřena v psychiatrické ambulanci. Odstěhovala se k rodičům, ale její problémy se přes péči odborníků stupňovaly, a nakonec byla na několik měsíců hospitalizována v psychiatrické nemocnici. Ani tam a ani po návratu k rodičům ale neměla klid, muž ji neustále pronásledoval a vyhrožoval.

Vyvinula se u ní i posttraumatická stresová porucha, muž však svoje chování bagatelizoval. „Nikdy bych jí neublížil,“ tvrdil policistům obviněný, jenž pracuje jako jednatel soukromé firmy. Žena ale týrání potvrdila. „Vyhrožoval, že zabije mě i moji matku,“ řekla policii. 

Petr Ročák u Krajského soudu Plzeň.
Muž kšeftoval podle obžaloby s opiátovými náplastmi, jedna zabila jeho bratra