V úterý dopoledne bude rozhodovat klatovský soud o tom, zda ho pošle do vazby. Důvodem je, že muž měl po několik měsíců opakovaně znásilňovat svoji exmanželku, s níž podle informací Deníku již od počátku léta nežije. Bez povolení měl také vnikat do jejího bytu.


Klatovská policie je již tradičně skoupá na slovo, na přímý dotaz ale mluvčí Jana Tomková potvrdila, že případem se policisté zabývají. „Mohu potvrdit, že klatovští kriminalisté šetří případ, kdy mělo v tomto roce v několika případech dojít k trestnému činu znásilnění ze strany 49letého muže z Klatovska. Dle prvotních informací měl muž donutit poškozenou (o rok mladší) ženu k pohlavnímu styku pod různými pohrůžkami," řekla Tomková. Oldřich V. ale tvrdí, že nic z toho není pravda. „Můj klient uvedená jednání popírá," potvrdil Deníku jeho advokát Rostislav Netrval.

Oldřich V. se do konfliktu se zákonem dostal i v roce 2010, kdy se pokusil třiceti tisíci korunami podplatit policejní hlídku z klatovského obvodního oddělení, která ho přistihla opilého za volantem jeho hummeru. Soud ho za to potrestal podmínkou, teď mu ale hrozí nesrovnatelně vyšší trest.