„Byli jsme voláni například k Penny marketu, kde odpoledne močil 44letý muž, jenž navíc vulgárně pokřikoval na kolemjdoucí. Byl podnapilý, z místa byl vykázán. O několik hodin později jsme ke stejnému muži byli voláni znovu, když se na jiném místě Klatov dostal do konfliktu se svou přítelkyní. Napadal ji a nadával jí, neboť mu nechtěně rozbila láhev s alkoholem,“ uvedl zástupce velitele klatovských městských strážníků Luboš Hošek. Dodal, že strážníci nyní vyjíždějí často právě k supermarketům, kde opilí bezdomovci dělají hluk, nepořádek a obtěžují nakupující. Jednou se strážníci i pobavili, když jim dva bezdomovci, kteří bývají střízliví jen zřídka, tvrdili, že v pet lahvi mají mléko.

Strážníci museli vyjíždět i do bývalé mlékárny, kde dosud stojí jeden objekt, jenž je hojně bezdomovci využíván. Ti si tam teď zatopili. Jenže dým valící se z objektu vyvolal poplach, a tak na místo jeli nejen městští a státní policisté, ale i hasiči.

Dvě fenky byly nalezeny ve zbědovaném stavu v kotci u Železné Rudy na Šumavě, převezeny byly do psího útulku v Klatovech, kde se je snaží zachránit.
OBRAZEM: Policisté našli v kotci dvě fenky, jež málem zemřely hladem