Podařilo se jí hlídce prorazit pneumatiky a díky tomu ujet. Kovové nástrahy prorazily pneumatiky i minimálně jednomu civilnímu vozu, i to se naštěstí obešlo bez havárie.

Vše začalo okolo druhé hodiny ranní, kdy si policejní hlídka ve Zborovech všimla podezřelé Škody Superb Combi a snažila se ji zastavit. Neúspěšně. „Uvedené vozidlo řídil neznámý řidič ve směru od obce Žďár. Ujížděl vysokou rychlostí a policisté jej počali pronásledovat ve směru jízdy na Plánici. Řidič nezastavil a z ujíždějícího vozidla neznámí pachatelé vyhazovali na komunikaci kovové hroty svařené do tvaru ježka ve snaze poškodit policejní vozidlo a zabránit tak svému pronásledování," popsala dramatické chvíle Dana Ladmanová z klatovské policie. Nástrahy slavily úspěch. Probodly pneumatiky na služebním vozidle a přinutily tak hlídku zastavit. Osobní vůz světle modré metalízy ujel a dosud po něm policie marně pátrá. Proč posádka ujížděla a zda například vůz nebyl kradený, policisté zatím nevědí. Přiznávají ale, že podobný případ je na Klatovsku výjimečný. „Pokud ježky skutečně z auta vyhazovali, což je velmi pravděpodobné, pak jsme se s něčím podobným už roky nesetkali," řekl Deníku klatovský okresní policejní ředitel Jan Myslivec.

Obdobný případ se před třemi lety stal ve Štěnovicích na jižním Plzeňsku, kde kovové hřeby svařené do tvaru ježka házel na silnici před policejní automobil, jenž je pronásledoval,  spolujezdec z vozu Nissan Sunny. Divokou honičku tehdy zakončila havárie, po níž skončili v poutech dva mladí muži. Jeden byl z Klatovska, i proto zřejmě policie prověří, zda případy spolu nemohou souviset.

Nástrahy rozházené na téměř pětikilometrovém úseku neponičily jen policejní vůz, ale i minimálně jeden civilní, a to Mercedes Sprinter, kterému zůstala zdravá jen jedna pneumatika. „Není vyloučeno, že došlo i k poškození pneumatik dalších zatím nezjištěných vozidel," připustila Ladmanová s tím, že policie žádá případné svědky o poskytnutí informací.