Incident se odehrál letos v březnu. Šebek tam před návštěvníky podle obžaloby přistoupil k nezletilému a se slovy „Čí je to koloběžka?“ na něj zaútočil, aniž vyčkal na odpověď. „Napadl ho nejprve třemi údery klackem do hlavy, zad a klíční kosti, v důsledku čehož poškozený upadl, následně ho udeřil dvěma údery pěstí do hlavy a poté dalšími kopy do levé ruky, kterou si nezletilý kryl obličej, na který kopy směřovaly,“ popsala v obžalobě státní zástupkyně Katarina Peková. Doplnil, že když se zraněnému chlapci podařilo utéci, vzal si Šebek jeho koloběžku v hodnotě 3500 Kč.

Mladík, který má v rejstříku trestů již dva záznamy a jemuž za loupež hrozilo až deset let vězení, přistoupil na uzavření dohody o vině a trestu. Se státní zástupkyní se dohodl na tom, že mu bude uložen dvouletý trest, který bude odložen na zkušební dobu dvou let, za současného dohledu probačního úředníka, a že uhradí zdravotní pojišťovně náklady na léčení zraněného dítěte.

Soudce Petr Sperk pak dohodu posvětil. „Není důvod tuto dohodu neschválit. Obviněný ví, co provedl, a dohodl se na přiměřeném trestu,“ konstatoval Sperk. Líčení tak trvalo jen pár desítek minut. Šebek při odchodu za trest poděkoval.

Příspěvek na facebookové stránce šéfa SPD Tomia Okamury
Zneužil naši fotku. Homosexuálové zvažují žalobu na Okamuru