Bezmála tři roky by měl za mřížemi strávit Viktor Klinger z Klatov. Tamní soud mu totiž k šestnácti měsícům, které si právě odpykává, přidal dalších osmnáct za distribuci drog a zmlácení recidivisty, jenž mu vnikl do bytu.

Klinger podle obžaloby prodal v období od konce roku 2014 do září 2016 celkem devíti lidem nejméně 24 gramů pervitinu, přičemž cena činila většinou tisíc korun za gram, a nezjištěné množství marihuany, u níž si za gram bral dvě stě korun. Kromě toho měl jednomu z nich a dalším dvěma lidem předat drogy zdarma.

Viktor Klinger u klatovského soudu.
Svědkům se k soudu nechce, asi mají strach

Klinger přiznal, že kamarádům několikrát drogy věnoval, odmítl ale, že by omamné látky prodával. „Dělal jsem pomocníka K-centru, takže jsem jim dával stříkačky, aby je měli čisté. Nic jsem jim ale neprodával. Naopak jeden z nich, D. P., mi donášel pervitin, který jsem chtěl pro sebe. Dával mi ho vždy na pískovišti mezi domy,“ řekl soudu Klinger. Jeho odběratelé ho ale právě nepodrželi. „Až na jednoho svědka všichni potvrdili, že od něj drogy dostávali,“ řekl Deníku soudce Jan Kasal.

Kromě distribuce drog se Klinger zpovídal i z toho, že zbil R. B., což je recidivista z Klatovska. „Vykopl mi dveře a vnikl mi do bytu, který mi pár dní předtím vykradl, a to stejným způsobem. Já jsem jen bránil sebe a svůj majetek,“ hájil se Klinger, který přiznal, že dal R. B. ránu pěstí a kopl ho kolenem do hlavy.

Ilustrační foto.
Pár přepadla vášeň u mumií, zasahovali strážníci

Klingera, jemuž hrozilo až pět let vězení, poslal soud na osmnáct měsíců do věznice s dozorem. „V minulosti byl již několikrát odsouzen. Dostal několik podmíněných trestů a naposledy nepodmíněný, vše v poměrně krátkém časovém sledu. Na druhou stranu je ale ve výkonu trestu poprvé a navíc za distribuci drog ani ublížení na zdraví ještě nebyl odsouzen,“ vysvětlil soudce Kasal, proč uložil sice nepodmíněný trest, ale při spodní hranici. Verdikt není pravomocný.