Bohumil V. byl několik let policistou, ale později přešel na druhou stranu barikády. Kvůli pár tisícům zavraždil během několika týdnů minimálně čtyři lidi, mezi nimi i těhotnou ženu a malé dítě. Spáchat činy jen o několik let dříve, skončil by nepochybně na šibenici, takto dostal doživotí.

Bez slitování.Zdroj: Deník

Bohumil V. ze Sokolovska se narodil v roce 1952. V 70. letech minulého století nastoupil k policii, kde ale vydržel jen zhruba šest let. Pak se protloukal všelijak, po změně režimu se dal na podnikání, ale příliš se mu nedařilo. Právě kvůli nedostatku financí zřejmě začal vraždit. První jeho obětí se stal v prosinci 1994 jeho známý, který dělal vrátného v jedné ze sokolovských stavebních firem. Bohumil V. mu sebral zbraň a vpálil mu dvě kulky do hlavy.

Uplynuly jen tři týdny do chvíle, než měl Bohumil V. znovu vzít lidský život. Jeho obětí měla být prodavačka na benzinové čerpací stanici nedaleko Českých Budějovic. Na místě ho dokonce viděl očitý svědek, který ho později poznal i u soudu, nicméně tento skutek se zapírajícímu expolicistovi prokázat nepodařilo.

Martin Tolar u okresního soudu v Plzni.
Poprava dvou lidí, mlácení dítětem o zeď. Přečtěte si ty nej loňské soudy

Jen o několik dní později byla v Chodově na Sokolovsku objevena vyvražděná vietnamská rodina. Brutální vrah zastřelil otce rodiny, jeho manželku, která byla ve vysokém stupni těhotenství, a dokonce i šestiletou holčičku. Té se osudnou stala věta „řeknu to mamince“. Útěk k plyšovým medvídkům ji nezachránil, vrah ji chladnokrevně odpravil. Šetření policie ukázalo, že vrahem je právě Bohumil V. Zabíjel proto, aby nemusel vrátit 28 tisíc korun, které měl od Asiatů půjčené.

U Krajského soudu v Plzni Bohumil V. přiznal vyvraždění vietnamské rodiny i zastřelení vrátného, vraždu čerpadlářky ale popřel. Nicméně i bez ní byl v srpnu 1996 odsouzen na doživotí. Podle předsedy senátu naplnil podmínky pro uložení výjimečného trestu ne jednou, ale hned sedmkrát. Doživotí podpořilo nejen to, že zavraždil čtyři lidi včetně dítěte a že tak spáchal zavrženíhodným a trýznivým způsobem, ale mimo jiné také závěry znalců z oboru psychiatrie a psychologie. Shodli se na tom, že muž je hysterickou osobností s agresivními a schizoidními rysy. Proto také chladnokrevně kalkuloval, že pro něj bude výhodnější se věřitelů zbavit, než jim peníze vrátit.

Z místa železničního neštěstí.
Co přinesl rok 2021? Projděte si nejdůležitější události v Plzeňském kraji

Proti doživotí se obžalovaný neodvolal. Jeho obhájce uvedl, že muž takový trest očekával a že pro něj bude výhodnější požádat po 20 letech, kdy už na něj bude nahlíženo jinak, o přehodnocení případu. Jaký je dnes osud Bohumila V., není známo. Některé nepotvrzené zdroje hovoří o tom, že byl propuštěn na svobodu, ale může být stále za mřížemi a mohl také zemřít, údajně měl rakovinu.

Na svědomí měl Bohumil V. nejen své oběti, ale i svoji manželku. Ta spáchala sebevraždu. „Nedokáži žít s pocitem, že milovaný muž je vrah. Navíc se ke mně všichni otočili zády,“ napsala v dopise na rozloučenou.