Neštěstí se stalo v neděli před 4. hodinou ranní. Chirurg nezvládl mezi Jarovem a Zhůří zřejmě kvůli vysoké rychlosti svůj vůz Citroën Xantia, dostal smyk a narazil do betonové propusti. „Ve zdemolované kabině zůstali zaklíněni tři muži. Jeden z nich nehodu nepřežil, další dva utrpěli vážná poranění,“ uvedla krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Dodala, že hasiči zraněného řidiče a spolujezdce vyprostili a pomohli je transportovat do vrtulníku a sanitky.

Oba muži byli převezeni na akutní příjem plzeňské fakultní nemocnice. „U řidiče z jižního Plzeňska byla na místě provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,79 promile,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová. Dodala, že mrtvým je taktéž 32letý muž z jižního Plzeňska. „Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti v souběhu s přečinem ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla Burešová. Lékaři tak hrozí až šest let vězení.

Klatovská nemocnice uvedla k případu jen stručné vyjádření. „Mohu potvrdit, že jeden z lékařů byl účastníkem dopravní nehody. Protože se tak stalo v jeho volném čase mimo jeho pracovní povinnosti, nepřísluší mi tuto situaci blíže komentovat. V případě, že budeme osloveni, je nemocnice připravena poskytnout policii veškerou součinnost,“ řekl Deníku její mluvčí Jiří Kokoška.

Spolujezdcem, který nehodu přežil, je podle informací Deníku vysoce postavený úředník Krajského úřadu Plzeňského kraje.

Ilustrační foto
Opilý řidič vyjel mimo silnici a naboural. Jeden ze spolujezdců nepřežil