Měla v sobě více než dvě promile alkoholu, přesto se 20letá Slovenka dokázala ubránit, když ji její opilý krajan zatáhl na pokoj jedné z klatovských ubytoven a pokusil se ji znásilnit. Cizinec to sice popírá, ale policie ho přesto obvinila ze znásilnění a v pondělí odpoledne ho klatovský soud poslal do vazby.

Incident se odehrál v sobotu kolem 18. hodiny. Dívka podle informací Deníku tvrdí, že ji 46letý muž z Bratislavy zatáhl násilím na pokoj, kde ji osahával na intimních místech a dokonce se ji pokusil znásilnit. Ona se mu ale dokázala ubránit a z pokoje utekla.

Slovák vinu popírá. To, že událost nebyla tak „žhavá", si myslí i správce ubytovny. „Podle mě to tak vůbec nebylo, ale vyšetřuje to policie, tak si počkejme na její závěry," řekl Deníku.

Jisté každopádně je, že opilí byli oba Slováci. Ona měla přes dvě promile alkoholu, on jen o trochu méně. Muž proto nejprve putoval na záchytku a až po vystřízlivění do cely. „Policie případ šetří pro podezření z přečinu znásilnění, za který může být pachatel potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let. Byl dán podnět na vzetí muže do vazby," uvedla v pondělí odpoledne Dana Ladmanová z klatovské policie. Návrh akceptovalo státní zastupitelství a následně i soud, a tak si cizinec na soudní líčení počká za mřížemi.