„Virtuální čekárna vznikla v době, kdy se pacienti i zdravotníci báli toho, že by se mohli nakazit koronavirem. My jsme na technologii uLékaře.cz, která dodnes obsloužila statisíce pacientů, nabídli občanům a praktikujícím lékařům možnost, aby mohli alespoň část své práce udělat pomocí vzdáleného přístupu,“ říká MUDr. Tomáš Šebek, chirurg a spoluzakladatel projektu ulékaře.cz.

Měření teploty. Ilustrační foto
Desatero k ochraně zaměstnanců: jak je to s rouškami, měřením teploty či jídlem

Titulní strana magazínu VíkendZdroj: deníkVirtuální čekárna je projekt, v němž spojily síly dvě osvědčené služby – medicínská online poradna a objednání k lékaři uLékaře.cz a edukační portál určený lékařům – proLékaře.cz. Do projektu, který vznikl mimo jiné za podpory České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně a Ministerstva zdravotnictví ČR, se tak může teoreticky zapojit až 40 000 lékařů registrovaných na portále proLékaře.cz a propojit se s 10 miliony obyvatel ČR, kteří s nimi mohou vzdáleně konzultovat svůj zdravotní stav.

A jak Virtuální čekárna funguje? „Každý, kdo má nějaký zdravotní problém, může jít na stránku uLékaře.cz. Přes ni vstoupí do Virtuální čekárny ČR, vybere si z nabídky a v ní označí svého praktického lékaře. Uvede své identifikační údaje, vyplní jednoduchý dotazník o bezinfekčnosti a v krátkosti popíše svůj zdravotní problém.

Vyhlídky na zlepšení či vyléčení svých aktuálních nemocí a výrazné snížení rizika komplikovaného průběhu nákazy koronavirem zajistíme, když se aktivně a hned začneme starat o své zdraví.
Patříte do koronavirem ohrožené skupiny? Jsou způsoby, jak své vyhlídky zlepšit

Více se dočtete v sobotním magazínu Víkend, který je součástí regionálních Deníků.

Co dalšího najdete v magazínu Víkend?

- Rozhovor s Janem Potměšilem
- Gastronomie: Jarní chutě aneb od všeho kousek
- Cyklotrasy: Dobrodružný výšpal z Klatov

Předplaťte si Deník s přílohou Víkend již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.