Cabovská, uklízečka v městském kulturním středisku, však tvrdí, že se tak stalo zcela bez jejího vědomí.

„Vůbec nevím, jak jsem se tam dostala. S tou stranou jsem nikdy nic společného neměla, nemám tušení, proč jsem se ocitla na kandidátce," říká Cabovská. Dozvěděla se o tom náhodou od svého otce, který ji telefonoval v den jejích narozenin a divil se, proč mu jeho dcera neoznámila kandidaturu do krajských voleb.
Cabovská ihned kontaktovala městský úřad a napsala prohlášení, že odstupuje z kandidatury.

„Tam se přece nemohu objevit jen tak a já jsem nikomu nic nepodepisovala. Jsem ve volební komisi a kdybych se včas nedozvěděla, že figuruji na nějaké kandidátce, tak z toho mohl být problém," dodala.

Zmocněnec koalice Petr Hannig ze strany Rozumní, která Alenu Cabovskou do kandidátky navrhla, však oponuje, že dotyčná musela předložit občanský průkaz a vlastnoručně podepsala Prohlášení kandidáta v Domažlicích před svědkem.

„Jediný problém vidíme v tom, že po podpisu prohlášení už jsme s kandidáty na nevolitelných středních a zadních pozicích kandidátní listiny nadále nekomunikovali, a paní Cabovská na to, že podepsala prohlášení, prostě zapomněla," tvrdí Hannig s tím, že toto prohlášení je určitě archivováno na krajském úřadě v Plzni. „Vidíme, že při dalších volbách je nutné komunikovat se všemi kandidáty. Komunikovali jsme pouze s těmi, kteří byli na volitelných pozicích, a to byla ta chyba, které se musíme příště vyvarovat," zakončil.