Policisté z územního odboru Plzeň - venkov pátrají po neznámé pachatele loupežného přepadení, k němuž došlo v pondělí 2. ledna odpoledne v nýřanském kulturním domě. Zhruba pětatřicetilatá žena, která si skryla obličej kuklou a kapucí, si za svůj cíl vybrala místní tabák. "Na zaměstnankyni namířila pistoli a požadovala cigarety a poté i peníze. Prodavačka jí odmítla zboží vydat a předstírala, že volá o pomoc svého kolegu. Toho se pachatelka zalekla a utekla ven směrem k bankomatu, který je vedle obchodu," popsala nepovedenou loupež policejní mluvčí Martina Korandová.

Lupička zřejmě zpanikařila, jelikož při útěku zahodila batoh a také maketu pistole, s níž prodavačce vyhrožovala. Přivolaní policisté po příjezdu na místo začali po ženě pátrat, ovšem bez výsledku a nyní se obrací na veřejnost.

"Žena měla být ve věku přibližně 30 let, vysoká asi 160 centimetrů, hubené postavy a má krátké blond nagelované vlasy. Na sobě měla tmavě šedou bundu s kapucí a černé tepláky," popsala pachatelku Korandová. Pokud si někdo všiml hledané ženy, nebo poznává batoh na fotografii, má se podle Korandové neprodleně obrátit na tísňovou linku 158 nebo v době od 7 do 15 hodin na  telefonní čísla 974 327 329 či 974 327 147.