Setkání zde měli členové tachovského Svazu tělesně postižených a dalších svazů z okolních obcí a měst.

„Dvakrát ročně pořádáme větší setkání. Na jaře je to členská schůze a na podzim bilanční schůze. Ta je pro nás takovým malým svátkem kterým uzavíráme rok a plánujeme nové akce na ten další,“ řekla Tachovskému deníku předsedkyně tachovského Svazu tělesně postižených Růžena Typovská a pokračovala: „Kromě našich členů, kterých máme 458, za námi přijeli také přátelé z organizací z Plané, Boru, Stříbra, Černošína a Chodové Plané.

Dobrovolní dárci krve se sešli ve stříbrském kině Slavia.
Dárci si převzali plakety za odběry krve

Na setkáních si popovídáme, předáme si zkušenosti a společně se těšíme na pobytové akce, při kterých se potkáváme.“ Slova tachovské předsedkyně organizace potvrdili i další dva předsedové spřátelených organizací. „Setkávat se a plánovat společné akce je moc důležité. V Plané se sejdeme 2. prosince společně s jednou německou organizací, se kterou spolupracujeme a moc zveme také přátele z Tachova a okolí.,“ pozval Josef Ansl z Plané za místní organizaci zdravotně postižených. Plánského předsedu doplnila Emílie Volejníková z borské organizace, která během společného povídání skromně přiznala, že v rámci borské organizace vede country skupinu Sebranka.

Na čtvrteční setkání zavítali také zástupci města Tachov, aby organizaci poděkovali za činnost a poslechli si, co její členy těší nebo naopak trápí. „Jsme moc rádi, že mezi nás přišel pan místostarosta Jan Straka a zajímal se o naši činnost. Na spolupráci s městem Tachov si nemůžeme stěžovat, přesto jsme mu sdělili i několik podnětů, jak by naši činnost mohli podpořit,“ vysvětlila předsedkyně organizace.

ilustr
Vánoční strom v Tachově se bude nově usazovat

Po oficiálním programu už následovala volná zábava a tanec, kterou zajistil Taneční a dechový orchestr Plzeň. Ten návštěvníkům zahrál a zazpíval taneční písničky různých hudebních žánrů.