Hasičské i policejní vozy a záchranky obklíčily v úterý po osmé ráno areál firmy HP Pelzer na okraji plzeňských Radčic. Uvnitř došlo k úniku nebezpečné látky, všechny zaměstnance bylo třeba evakuovat.

"Kapalina Dimethylaminopropylamin je velmi nebezpečná látka, je toxická, hořlavá, výbušná a dráždí oči i kůži," popsala mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková s tím, že se látka naštěstí nerozšířila mimo areál a žádnému zaměstnanci neublížila.

Hasiči zasahovali v protichemických oblecích a v dýchací technice. "Uniklou kapalinu zasypávali sorbentem a jímali do speciálních nádob. Následně si je převezme firma, která zajistí ekologickou likvidaci," dodala Pavla Jakoubková.

Hasičské i policejní vozy a záchranky obklíčily v úterý po osmé ráno areál firmy HP Pelzer na okraji plzeňských Radčic. Uvnitř došlo k úniku nebezpečné látky, všechny zaměstnance bylo třeba evakuovat.Zdroj: Deník / Říský Milan

Záchranáři do Radčic vyslali inspektora provozu, vozidlo pro řešení mimořádných událostí a rychlou zdravotnickou pomoc. "Nikoho jsme ošetřovat nemuseli, ale na místě jsme zůstali pro případ, že by naši pomoc potřeboval některý ze zasahujících členů Integrovaného záchranného systému," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Martin Brejcha.

Firma vyrábějící komponenty pro automobilové interiéry a zvukové i tepelné izolace zažila záchranářské manévry po pěti letech. Tehdy v areálu vypukl požár, který napáchal škody za 12 milionů korun.

Nedaleko křižovatky U Práce srazil hasičský vůz, který jel k zásahu, chodce. Ten na místě zemřel
Muž zemřel po střetu s hasičským vozem. Policie potvrdila, že řidič nepochybil