„Podle posledních zpráv ještě 26 lidí neprovedlo výměnu občanského průkazu. Těmto opozdilcům posíláme další výzvy,“ řekl Deníku vedoucí odboru vnitřních věcí Aleš Dokoupil. Jak dále Dokoupil dodává, celá záležitost může dospět až do velkých nepříjemností.

„Jakmile odbor vnitřních věcí rozhodne o neplatnosti občanského průkazu a dojde k právoplatnému nabytí tohoto rozhodnutí, dotyčný občan má povinnost podat žádost o nový občanský průkaz do patnácti dnů. Pokud tak neučiní, bude to bráno jako přestupek, za který hrozí pokuta až deset tisíc korun.“ Zmiňovaní opozdilci by si tedy se svou výměnou měli opravdu pospíšit.

Co se celkové výměny občanských průkazů týče, měla poměrně hladký průběh. „Odbor vnitřních věcí byl několikrát otevřen i během soboty, právě aby došlo k bezproblémové výměně. Lidé samozřejmě nebyli moc nadšení, že musí trávit sobotní dopoledne u nás, ale neřekl bych, že by byl nějaký větší problém,“ na závěr řekl vedoucí Odboru vnitřních věcí Městského úřadu Tachov. 

Během závěrečného koncertu patnáctého ročníku festivalu Dveře jízdárny dokořán se představil vojenský umělecký soubor Ondráš.
FOTOGALERIE: Patnáctý ročník Dveří jízdárny dokořán zakončil soubor Ondráš