Poptávku po chlazení nestíhají uspokojovat plzeňské obchody s elektronikou. Drtivá většina z nich má vyprodané zásoby klimatizací a velmi omezenou nabídku větráků, kdy zbývají už pouze malé stolní. Většina zásob byla rozprodána během tohoto týdne.

Ilustrační foto
Tramvajová trať: bez politiků ani koruna za vícepráce

Expert K+B Elektro v Area Bory, Euronics a stejně tak KV Elektro na Slovanech prodaly přes 30 větráků denně a téměř všechny klimatizace. Planeo Elektro v OC Olympia bylo dokonce vyprodáno během dvou dnů.

Zákazníky neuspokojí ani obchody v okolních městech. Například v Klatovech v Efekt Elektro jsou vyprodaní úplně stejně a pomyslným rekordmanem v prodeji se stalo též klatovské Elektro Expert, kde prodali za poslední týden neuvěřitelných 90 větráků denně. Tyto informace nám potvrdila i paní Radmila, která si chtěla v Klatovech pořídit stojanový větrák, ale ve dvou zmíněných obchodech neuspěla. „Povedlo se mi to nakonec až v Elektru Euronics v ulici 5. května, kde jsem si koupila jeden ze dvou posledních stojanových větráků,“ řekla.

Ilustrační foto.
Bezpečnost na festivalu na Boleváku ohlídají strážníci

HOSPODÁM UBYLI HOSTÉ

Naštěstí se dá aspoň zchladit pivem, které nedochází a dojít by nemělo. V některých hospodách totiž v superhorkých dnech dokonce hostů ubývá. Třeba pivovary Groll a Radobyčice pocítily, že jsou až taková vedra, že lidem se na pivo ani nechce chodit. I u Purkmistra lidé vynechávají odpolední posezení, ale večer je vše při starém. Zdá se, že nejlépe je na tom Pilsner Urquell jak nám sdělil obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz, musí se tam hodně ohánět, aby uhasili žízeň všech pijáků.

Ilustrační foto.
V Plzni roste počet míst, kde je wifi zdarma

No horko reagují i obchodní řetězce. V Albertu pocítili nárůst zejména v prodeji piva, a to i nealkoholických ochucených variant. Stoupl také prodej minerálních vod. Na zvýšenou poptávku se řetězce snaží reagovat zvýšením zásob. Ne vždy se to ale daří. „V Lidlu ve Skvrňanech jsem si chtěl ve čtvrtek koupit balení dvou nebo jedenapůllitrové vody, ale byla zcela vyprodaná. Zbyly jen půllitrové lahvičky,“ postěžoval si zákazník Martin.

Jiří Šolc