Plzeň nevstoupila do zápasu dobře, už na konci třetí minuty mohla prohrávat. Střelu explzeňského útočníka Vaněčka vyrazil Kozáčik na zemi na kopačky Urmy, který naštěstí pro hosty trefil z dorážky jen břevno.

Plzni dělala potíže aktivní hra Teplic, které díky agresivitě a včasnému dostupování soupeře přehrávaly. Na obranu Viktorie platil urostlý Vaněček, který vyhrával osobní souboje s Hubníkem.

Tepličtí z toho ale nedokázali nic vytěžit, naopak Viktoria z první vydařené akce skórovala. Petržela si vyměnil míč s Hořavou, přihrál před branku Bakošovi, který neomylně napálil míč po břevno Grigarovy branky. Parádní akce jako vystřižená z učebnice moderního fotbalu.

Slovenský forvard je specialistou na Teplice, v osmi zápasech proti Severočechům vstřelil už sedmý gól.

Teplice mohly ve druhém poločase vyrovnat, když si na centr za plzeňskou obranu naběhl Lüftner, ale mířil hlavou nad břevno.

Viktoria už změnu skóre nepřipustila. Odolala závěrečnému tlaku domácích a zkušeně si pohlídala jednobrankový náskok.
Plzeň vyhrála v lize počtvrté v řadě a spolu s Mladou Boleslaví ztrácí jediný bod na vedoucí Zlín.

Hlasy trenérů - Daniel Šmejkal (Teplice): "Plzeň prokázala svou kvalitu. Dostala se do jedné dobré situace, kterou vyřešila ideálně. Naopak my měli čtyři takové a nic takového se nám nepovedlo. Věděli jsme, že gól prostě musíme dát. Poslední výsledky pro nás nejsou frustrující. Sport je prostě takový, proti těm nejlepším soupeřům se prostě dá vyšvihnout. Daleko víc mě mrzí výsledek z toho minulého kola v Příbrami. Tam jsme to měli zvládnout prostě jinak."

Roman Pivarník (Viktoria): "Teplice hrají agresivně, hodně běhavě a ten zápas to potvrdil. Hodně k nám dostupovaly, ten zápas byl především o soubojích. Jedna akce dotažená do zakončení v zápase je málo, musíme být silnější na míči i v kombinaci. Dělal nám problém soupeřem zahuštěný střed hřiště. Jsou mužstva, která na tom proti nám staví hru. Ale my musíme prostě víc dominovat na míči."

FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1). Branka: 43. Bakoš. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Petržela (Plzeň). Diváci: 4751.
Teplice: Grigar - Vondrášek (61. Vachoušek), Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (80. Potočný) - Fillo, Hora, Urma (70. Nivaldo) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Viktoria: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (87. Řezník), Kace, Hořava, Zeman - Duriš (57. Poznar), Bakoš (75. Hrošovský). Trenér: Pivarník.