Tragická nehoda se odehrála v místě, kde probíhají práce na silnici. "Muž vstoupil do vozovky v mísě, kde jsou umístěné mobilní semafory. Stalo se tak ve chvíli, kdy se na semaforu akorát rozstvítila zelená a rozjížděl se nákladní automobil. Ten chodce srazil," uvedl mlučí policie Jan Koželuh. Muž při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem.

V pátek se na silnicích na PLzeňsku odehrály další dvě nehody.

Vyjížděl ze zastávky

Na silnici I/27 za Plasy u křižovatky na Žebnici se střetly v pátek kolem půl osmé ráno dva osobní vozy. K nehodě došlo u autobusové zastávky. "Řidič vozidla Citroen Berlingo vyjížděl z prostoru zastávky. Po silnici z Plzně na Most jel v té době muž s vozem Volkswagen Amarok, který do Citroenu naboural," popsal průběh nehody mluvčí policie Jan Koželuh.

Při střetu se zranil řidič Citroenu. Podle prvotních informací měl být težce zraněný. "Ve voze se nacházela zaklíněný muž. Na místo vzlétl vrtulník letecké záchranné služby, mezitím ale hasiči muže z auta vyprostili a těžká zranění se naštěstí nepotvrdila," uvedl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha s tím, že vrtulník byl odvolán ještě než dorazil na místo nehody.

"Muže jsme následně převezli pozemní cestou na chirurgii na Lochotíně. Nebylo potřeba muže předávat na urgentní příjem," dodal Brejcha.

Řidič Volkswagenu se podrobil dechové zkoušce. "Měla negativní výsledek. U zraněného muže bude proveden odběr krve," doplnil mluvčí policie.

Čelní střet s nákladním autem

Krátce před devátou hodinou ráno se střetla dvě osobní auta také u Horní Lukavice na jižním Plzeňsku. "Dvě osoby jsou v péči záchranářů. Silnice je momentálně uzavřena," sdělil krátce po půl desáté velicí důstojník směny hasičů.

Na silnici I/27 se čelně střetla dvě auta. "Řidič, který jel ve směru na Plzeň, za odbočkou na Chlumčany přejel do protisměru a zde se čelně střetl s nákladním vozidlem a dalším osobním autem," informoval mluvčí policie.

Z místa nehody převezla záchranná služba dvě ženy. "Šlo o řidičku osobního auta, které jelo na Klatovy, a dívku z vozidla, které přejelo do protisměru. Druhá jmenované byla převezena z preventivních důvodů," dodal Koželuh. Všichni řidiči podstoupili zkoušku n přítomnost alkoholu, která ve všech případech byla negativní.