K havárii došlo před třetí hodinou odpoledne mezi Rokycany a Borkem. "Letoun spadl nedaleko dálnice na úrovni čerpací stanice. Na místo vzlétl vrtulník záchranné služby," uvedla Mária Svobodová ze záchranné služby.

"Asi 55letého muže jsme po kardio pulmonálni resuscitaci transportovali letecky na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Muž byl ve velmi vážném stavu a se zajištěnými dýchacími cestami. Druhý muž, ročník 1942, ztrpěl lehká zranění a celou dobu byl při vědomí. Pro vážný mechanizmus úrazu jsme jej převezli pozemní cestou také na urgentní příjem," informovala Svobodová.

"K nouzovému přistání letadla došlo kolem 14:25 hodin. Při přistávacím manévru se letadlo převrátilo na kabinu a došlo ke zranění posádky. Sedmasedmdesátiletý pilot byl převezen do nemocnice pozemní cestou, druhý muž letecky," popsala událost mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Policie u pilota vyloučila požití alkoholu dechovou zkouškou.

"Případem se dále zabývají rokycanští policisté, na místo vyrazil také soudní znalec a pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod," dodala mluvčí policie.

Do Drnového potoka v Klatovech uniklo velmi nebezpečné mořidlo, zabilo ryby.  Foto: MP Klatovy
Látka ohrozila lidi, zabíjela ryby. Škody šly do milionů. Trest ale nepadne