Tachovský zámek nabízí návštěvníkům každý rok něco nového. Letos to jsou předměty denní potřeby knížecí rodiny, která na zámku žila, a nově vyzdobená obřadní síň. Konkrétnější rozměry ale získává i záměr kastelána tachovského zámku Pavla Voltra na umístnění dvou fotokopií rodinných portrétů Windischgrätzů – polního maršála Alfréda I. Windischgrätze a jeho manželky Eleonory Windischgrätzové roz. Schwarzenbergové. Už je pro ně vybráno i vhodné místo. Umístěny budou na vysokých stěnách u schodišťové haly zámku.

Při posledním jednání zastupitelstva přijalo Městské kulturní středisko v Tachově finanční dar od několika donátorů určený na pořízení fotokopií. Nejvyšší částkou, třiceti tisíci korunami, přispěla rodina Kolowrat-Krakowských. „Velmi si daru vážíme. Je moc sympatické, že na obrazy přispěli potomci šlechty, kteří se mezi sebou dobře znali. Poděkovat chci ale i dalším, kteří nám na fotokopie přispěli,“ řekl Deníku kastelán zámku Pavel Voltr a dodal, že originály obrazů jsou v kladrubském klášteře.

„Celková cena za tisk fotokopií a rámů byla odhadnuta na 97 tisíc korun. Doba, po kterou obrazy vydrží, je stanovena na šedesát let,“ doplnil kastelán.

Libor Marek při jedné ze svých přednášek.
Soukromý badatel historie Libor Marek: Život Haranta byl smutný