V noci na středu se na ubytovně v Železniční ulici servali dva cizinci – Rumun s Moldavanem. V Plzni v poslední době podobných případů přibývá. Na místo vyráželi záchranáři i policisté.

Oba muže záchranáři ošetřili a transportovali do nemocnice s úrazy hlavy a poraněním hrudníku, podle prvních informací mělo dojít i k pobodání, nakonec se ale ukázalo, že jeden z dvojice se pořezal od střepů skla.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ uvedla k případu policejní mluvčí Hana Rubášová.

Kriminalisté za první pololetí letošního roku evidují v Plzeňském kraji celkem 5313 trestných činů, v 329 případech policie stíhá osobu cizí státní příslušnosti. Pro srovnání: ve stejném období loňského roku policie stíhala 422 cizinců, za první pololetí 2016 to bylo 275 osob.

Podle policejní mluvčí Pavly Burešové se v drtivé většině jedná o méně závažné delikty. „Většina trestné činnosti je páchaná v rovině přestupkového jednání. Často se cizinci proviňují třeba v dopravě – telefonováním za jízdy nebo jízdou v opilosti,“ upřesňuje policejní mluvčí Pavla Burešová.

Kateřina M. u soudu
Za vraždu novorozené dcery paličkou snížil Vrchní soud v Praze trest na 15 let