Plánovaným termínem dokončení veškerých prací spojených s průtahem obcí Kout na Šumavě je závěr letošních letních prázdnin, tedy konec měsíce srpna.

Během pátečního dne se v Koutě začal pokládat asfaltový povrch na místní komunikaci ve směru příjezdu do obce směrem od Domažlic.

„Část asfaltového povrchu je položený. Je vyfrézovaná plocha povrchu. Co se týče chodníků, tak nyní se dělníci, kteří na průtahu pracují, přesunuli na místní náves před pivovar, kde pokládají obrubníky,“ informuje o průběhu realizace průtahu obcí starosta Kouta Václav Duffek s tím, že během následujícího týdne by se před pivovarem na koutské návsi mělo začít dláždit.

Výstavba vodovodu, kanalizace a čističky odpadních vod byla zahájena letos posledního dubna.
Stavební práce dokončí na přes rok

Nynější situace v Koutě na Šumavě trápí převážně projíždějící řidiče. Často se ptají, kdy už konečně dojde k úplnému dokončení prací na silnici.Na termín dokončení jsme již před nedávnem taktéž ptali starosty Duffka. Tehdy nám sdělil, že pokud vše půjde podle plánu, bude vše hotové do konce letošního srpna. Stejnou otázku jsme mu nyní položili znovu. „Vypadá to, že se vše stihne tak, jak jsme předpokládali. Prací už nezbývá zas až tolik, aby to nebylo reálné. Zatím žádné zásadní problémy s realizací nenastaly kromě menších problémů týkajících se dopravy. Přes Kout totiž jezdí poměrně dost kamionů na Mrákov, takže dopravní situace zde bývá občas trochu komplikovanější. Řidiči zde občas musí chvíli čekat, nicméně se nejedná o nic zas až tak zásadního,“ uzavírá svými slovy aktuální situaci ohledně průtahu Koutem na Šumavě starosta Václav Duffek.