„Třiadvacetiletý řidič Škody Octavia z Klatov nezvládl průjezd zatáčkou, přejel do protisměru a pak postupně narazil do dvou vzrostlých stromů. Řidič byl se zraněním převezen do Domažlické nemocnice. Jeho spolujedoucí, šestadvacetiletá žena z Domažlicka, musela být transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni," popsala nehodu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Vzhledem ke zranění řidiče nebyla na místě provedena dechová zkouška, ale byl vyžádán odběr krve v nemocnici. „Muž se přiznal, že před jízdou pil. Test na návykové látky měl negativní.
Škoda činí 150 tisíc korun," dodala policistka.

V neděli nad ránem havaroval motocyklista u Němčic u Kdyně. Na místě nechal dva zraněné, které vezl na motorce, a zbaběle ujel.
„Nehoda se stala ve 2.45 hodin mezi Němčicemi a Kdyní. Neznámý motorkář, který na svém stroji vezl další dva lidi, se měl vyhýbat lesní zvěři. Jak na tísňovou linku oznámil svědek, oba zraněné nechal na místě ležet bez pomoci a odjel směrem na Němčice," popisuje Ladmanová.

Jeden ze zraněných, sedmadvacetiletý muž z Plzně, měl test na návykové látky pozitivní na amfetamin a metamfetamin.
„Policisté navíc zjistili, že je na něj vydán příkaz k zatčení," dodala Ladmanová.

Policisté hledají případné svědky této dopravní nehody i řidiče motocyklu, aby se přihlásili na telefonní číslo 974 331 255 nebo na e-mail: di.do@pcr.cz.